maanantai 9. kesäkuuta 2014

Mitä maratonin jälkeen? Osa 1

Ennen maratonia mulla oli kahdenlaisia ajatuksia ajasta maratonin jälkeen. Toisaalta olin aivan varma, että tämä jäisi ainoaksi maratonikseni ja juoksisin myöhemmin pelkkiä puolikkaita. Toisaalta ajattelin, että en suunnittele kesäksi yhtään mitään, koska joko hajotan itseni tai sitten en vain halua juosta koko kesänä.

Ensimmäinen ajatus on sinäänsä ihan realistinen, että usein tuntuu, että aikaa ei ole riittävästi maratonin vaatimille pitkille lenkeille.   Toinen ajatus lähti siitä, että viime kesänä ärsytti kuin jäätyneen käpynsä hukannutta oravaa, kun en voinutkaan juosta ja toteuttaa kevään suunnitelmiani. En siis halunnut, että sama toistuisi JOS loukkaisin itseni taas. Lisäksi kiireisimpinä aikoina tuntui, että minun pitää juosta. Tai siis ennen lenkkiä saattoi tuntua siltä, jälkeenpäin oli yleensä aina kivaa. Mutta ajatuksissa saattoi pyöriä, että tällä viikolla pitää vielä juosta x lenkkiä, joilla pitää tehdä asiat y ja z. Taisin eräälle kaverillenikin sanoa, että Tukholman jälkeen ei enää tarvitse juosta. Tämä ajatus vain vahvistui, kun useammankin kerran bussissa/laivalla kuulin sivukorvalla keskusteluita "maratonmasennuksesta". Siitä, kuinka maratonin jälkeen ei yhtään tee mieli juosta ja saattaa mennä kauankin, ennen kuin taas huvittaa.

Kuinka väärässä tosiaan ihminen voikaan olla? Epä tiennyt pää, että jo sunnuntaina heti päästyäni laivalta bussiin (eli toimivan netin pariin) selailin vaihtoehtoja seuraav(a/i)lle pitkälle juoksulle. Siinä vaiheessa haaveilin, että seuraava maraton juostaisiin joko alkukeväästä/syksyllä -15. Samana iltana päästyäni kotiin, mieli hinkui lenkille. Onneksi jalat sanoivat kovasti vastaan vielä silloin. ;)

Tein viime viikolla muutaman pyörälenkin ja tänään en enää pystynyt vastustamaan juoksuhalujani, vaan kävin pienellä 4 kilometrin lenkillä. Tästä se lähtee. :) Olen jo hetken pyöritellyt päässäni erilaisia vaihtoehtoja tuleviksi suunnitelmiksi, mutta niistä lisää sitten ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti