torstai 12. syyskuuta 2013

Syksyn uudet tuulet

Minusta tuli tänään taas koululainen, juoksukoululainen! Nämä opinnot ovat todella lyhyet, ainoastaan viiden viikon mittaiset, mutta toivottavasti sitäkin antoisammat. Tämä juoksukoulu on tarkoitettu kaikille, eli tavoitteena voi olla niin ensimmäiset juoksulenkit kuin maraton. Enemmän on tarkoituksena tehdä erilaisia tekniikkatreenejä ja muita juoksuharjoituksia kuin juosta yhdessä pitkiä lenkkejä.

Tänään alkuhölkkäilyjen jälkeen ensin videoitiin jokaisen juoksua. Sitten käytiin läpi juoksuasennon perusjuttuja: kädet, keskivartalo, lantio. Loppuaika keskittyttiin sitten jalkoihin. Polvennostokävelyä ja -juoksua, pakarajuoksua, kuopaisujuoksua. Lisäksi liikkuvuus-, lihaskunto- ja tasapainoharjoittelua. Parhaiten mieleen jäi liike, jossa seistään aidan vieressä. Sitten nostetaan toinen jalka etukautta aidan yli, sitten toinen, mutta toista jalkaa ei lasketa maahan, vaan heti palataankin aidan toiselle puolelle alakautta. Tätä voikin kotona harjoitella hevosen aitauksessa, lisäjännitystä aidan ylitykseen saa laittamalla aitaukseen sähkön päälle. ;)

Hassua, kuinka tähän asti olen toki tiennyt, että niitä tekniikkajuttuja pitäisi tehdä, ja olen tiennyt mite niitä tehdään, mutta arvatkaa olenko tehnyt mitään? Nyt onneksi saatiin kotiläksyksi muistaa tehdä tänään oppimiamme juttuja kotona lenkillä.  Ja nyt on into kova lähteä lenkille. :D

Kävin vielä Lidlissä, kun puljun juoksuvaatteista on nyt ollut paljon juttua. Mutta en oikein tohtinut ostaa mitään, kun olivat kaikki tiukasti muoveissa eikä yhtään nähnyt minkä kokoisia oikeasti ovat. Takin ostin, miesten kokoa. En tiedä oliko se hirveän hyvä ostos, mutta se nähdään. Hihat ovat ylipitkät, ja materiaali jotenkin jännittävää. :D Hanskat ostin myös, sellaiset sormikkaat, joissa on vedenpitävä tumppuosa, jonka voi vetää sormien päälle. Ne tuntuvat paremmalta ostokselta kuin takki.

2 kommenttia:

  1. Hahaa :D Voin hyvin kuvitella sut harjoittelemassa aitauksessa :D Pienet sähärit antaa vaan vähän lisävirtaa harjoitukseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, oma vika, jos ei kinttu nouse riittävän ylös. :D

      Poista