lauantai 12. lokakuuta 2013

Askelten laskentaa

Olen usein miettinyt, että kuinka paljon päivän aikana tuleekaan käveltyä? Minulla on ollut tunne, että askeleita ja kilometrejä työpäivinä kertyy paljon, mutta toisaalta ihmisellä on usein tapana yliarvioida päivittäistä aktiivisuuttaan kuin aliarvioida. Olen pohtinut, jos joskus hankkisi askelmittarin, mutta ajatellut sen olevan turhaa muutaman kokeilun takia. Mutta niin sitten kävi, että sain ennakkojoululahjaksi askelmittarin, joten ei muuta kuin kokeilemaan.

Aamulla kello soi 5.40, ja askelmittari kiinni housujen vyöhön. Pikainen aamukahvi ja aamupala, tallin kautta (aamuheinien anto) navettaan ja "tavalliset" aamutyöt. Täytyy sanoa, että navettatöissä, varsinkin aamulla, on hyvin hankalaa sanoa, että millainen olisi "tyypillinen" aamuaskares, sillä tyypillisenä aamuna tehdään jotain ylimääräisiä juttuja, ja on oikeastaan erikoista, että tehdään VAIN pakolliset jutut. Kymmenen jälkeen aamulla on lehmät lypsetty, vasikat juotettu ja hevonen viety pihalle. 4700 askelta.

Päivän aikana tehdään kotitöitä, siivotaan talli, lenkitetään koira. Saatetaan käydä kaupassa, lenkillä hevosen kanssa. Lenkillä itsekeen. Tehdä pihatöitä, lisää navettatöitä. Mitä milloinkin. Tai jos oikein väsy iskee ja pihalla on kurja sää, eikä navetassakaan mitään extrahommia, niin olla möllötetään. Tänään ei ollut mitään ihmeellistä eikä ylimääräistä touhuilua, joten käytiin rauhallisella kävelylenkillä koiran kanssa, siivottiin talli, ja tehtiin kotitöitä. Leikittiin koiran kanssa pihalla. Ponikin vietti ansaittua vapaapäivää. Askellukema ennen navettaan lähtöä: 12 400.

Ilta-askareet ovat usein hieman simppelimmät kuin aamuaskareet, yleensä hoidettavat eläimet hoidetaan aamulla, ja aamulla tehdään myös muut ylimääräiset työt. Toki poikkeuksiakin on, poikivia lehmiä jne. Tänään rouvalauma käyttäytyi suurinpiirtein hienosti, eikä mitään kovin erikoisia kevätjuhlaliikkeitä tarvittu. Niinpä nyt, kun askareet on hoidettu, poni haettu talliin ja loppuillan suunnitelmana on pysyä vakaasti sohvalla, askelmittari näyttää lukemaa 16 600. Ihan kiva.

Oletteko te käyttäneet askelmittaria ja yllättyneet sen lukemista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti