tiistai 15. lokakuuta 2013

Pitkiä juoksuja ja juoksutakkikitinää

Juoksulenkit ovat pidentyneet. :) Viime viikolla sain kasaan jo 17,5 kilometriä, ja samalla juoksin pisimmän lenkkini: 7,5 kilometriä. Etukäteen sekin tuntui todella pitkältä, mutta toisaalta olin innoissani!

Raskaat työpäivät tuntuivat lenkin aluksi verottavan voimia, ja jalat tuntuivat jäykiltä ja tukkoisilta. Päätin helpottaa tehtävää kävelemällä hieman pari kertaa lenkin aikana, ensin 2,5km kohdalla ja sitten hieman 5 kilometrin jälkeen. Lyhyet, noin sadan metrin kävelyt virkistivät mukavasti, ja juoksu kulki taas. Itseasiassa taas viimeinen kilometri oli nopein, ja kun 7 kilometriä tuli täyteen, päätin vielä kirmata puoli kilometriä mukavan reipasta vauhtia. Hyvältä tuntui, ja olin tyytyväinen. Monet sanovat, että jos kesken lenkin kävelee, ei enää pysty juoksemaan, mutta minä en ole sellaista huomannut. Ehkä silloin, kun on oikein väsynyt ja tavallaan luovuttaa kävelyksi, niin paluu juoksemiseen on hankalaa. Mutta jos etukäteen jo päättää, että kävelee pari tolpanväliä tai kävelee sen aikaa kun juo/ottaa energiageeliä tms, niin ei ole mitään ongelmaa lähteä takaisin juoksemaan.

Viime viikolla juoksin myös ensimmäisen lenkin koirani kanssa. Joskus kesällä kokeilin, ja silloin se oli lähinnä koiran perässävetämistä. Ehkäpä kesäkuuma ja paksuturkkinen koira eivät olleet paras mahdollinen yhdistelmä. Edes niille sadan metrin kokeiluille. ;) Nyt kun säät ovat viilenneet, koiruus oli oikein iloinen pieni lenkkikoira. Iloisen päättäväisesti hölkkäili edelläni tai vierelläni. Ihanaa! Paljon viittä kilometriä pidemmille lenkeille en sitä kyllä taida ottaa, mutta saanpahan aina joskus yhdistettyä koiran lenkittämisen ja oman lenkkini.

Sitten se juoksutakkikitinä. Ostin viime kuussa Lidlin juoksuvaatteista itselleni juoksutakin. Ohuen, vuorettoman, veden- ja tuulenpitävän. Tänään se pääsi ensimmäiseen kokeiluun, ja aluksi olin todella tyytyväinen takin pituuteen. Helma ylsi riittävän pitkälle eikä noussut ylös juostessa, se jos mikä on plussaa! Mutta kotiin päästyäni huomasin takin suurimman vian. Se todellakin pitää vettä. Ainakaan ei päästä tippaakaan hikeä ulos. Takin selkä oli aivan läpimärkä! En tykkää, yhtään.

2 kommenttia:

  1. Uuh, muovipussivaatteet on hirveitä :( varsinkin urheillessa.

    VastaaPoista
  2. Jee juoksuillesi, jatkukoon ne! Ja kohta ehkä pääset hiiihtämään. Noo, viimeistään tammikuussa. :)

    VastaaPoista