torstai 1. elokuuta 2013

Taas mennään

Minähän sanoin kokeilevani juoksua elokuussa. Joten tänä iltana, kello 21 kiristin juoksukenkien nauhat, laitoin sykemittarin ranteeseen ja lähdin matkaan.

Löysin joku aika sitten netistä artikkelin, joka käsitteli juoksuharjoittelun aloittamista vamman jälkeen. Nyrkkisääntönä oli, että juoksemista ei kannata edes ajatella, jos ei pysty kävelemään puolta tuntia kivuttomasti. Se onnistui jo jokin aika sitten! Näin pitkältä tauolta palatessa tuo artikkeli antoi juoksun aloittamiseen seuraavanlaisen ohjeen:

-Ensimmäinen lenkki: 10 min kävely, sitten 4 x 100 metrin juoksu, niiden välissä 100 metrin kävely

-Seuraavat lenkit samalla kaavalla, joka kerta lisätän 1 x 100 metriä juoksua, kunnes juoksukävelyä on 8 toistoa. Juostaan korkeintaan joka toinen päivä.

-Sitten lähdetään tiputtamaan kävelyn osuutta, kunnes juostaan koko matka. Sen jälkeen ilmeisesti saa lähteä rakentamaan juoksukuntoaan oman halunsa mukaan.

Noudatin ohjetta kirjaimellisesti, en nimittäin haluaisi enää uudestaan olla paria kuukautta juoksematta. Eikä ainakaan vielä tunnu missään mitään, ainoastaan tekisi mieli lähteä uudestaan. :) Oli jotenkin hassua juosta taas, sitä on kaivannut niin kauan. Tekisi mieli jo tehdä kaikenlaisia treenisuunnitelmia, mutta ehkä maltan mieleni vielä hetken.

Päätavoite on kuitenkin selvä: maaliin Tukholmassa 2014.

2 kommenttia:

  1. Väittäisin, että aloittaessa myös tuo tunne treenin jälkeen, että tahtoisi juosta lisää, on hyvän merkki -> on malttanut aloitta riittävän kevyesti. Juoksukilometrejä ehdit kartuttaa vielä ennen Tukholmaan riittävästi! :)

    VastaaPoista
  2. Totta! Pikku hiljaa, en toista kertaa haluaisi tälläistä juoksutaukoa.

    VastaaPoista