perjantai 18. huhtikuuta 2014

You don't have to trust a man that is driving a Mercedes

Olen nyt muutaman viikon noudattanut Juoksemisen taito-kirjasta löytämääni maraton-ohjelmaa. Toki se tähtää 5 tunnin aikaan, minä en. :D Mutta lenkkien määrä ja pituus sopivat hyvin siihen, mitä pystyn juoksemaan ja vauhditkin tuntuvat sopivilta. Toivottavasti tällä päästään maaliin asti.

Tälle viikolle ohjelmassa oli sunnuntaille 1:30 pitkis. Eilen säikähdin, että kuinka lenkille käy, kun sunnuntai ja lauantai ovat molemmat aikataulutettu aivan täyteen. Eilen olisi ollut vapaata, mutta en halunnut juosta kahta lenkkiä peräkkäisinä päivinä, varsinkaan kun keskiviikon lenkki oli tavallista vauhdikkaampi (jos näin hitaista vauhdeista niin voi sanoa :D). Ainoat vaihtoehdot olivat siis joko jättää lenkki väliin tai juosta tänään töiden välissä. Ensimmäistä vaihtoehtoa en halunnut edes ajatella, sillä tässä on viime kesästä lähtien ollut ihan riittävästi ongelmia ja vaikeuksia, enkä siis halunnut enää jättää yhtäkään lenkkiä väliin.

Siispä töiden välissä lenkille. Aloitin tukevalla aamupalasmoothiella hieman ennen kuutta, ja töistä päästyäni vetäisin jugu-raejuusto-marjat-banaani-kombon ja sulattelin sitä tunnin verran. Sitten lenkille. Reittivalinnan tein niin, että jos olisin väsynyt, niin reilun tunnin ja 9 kilometrin kohdalla olisin voinut kurvata kotipihaan, mutta jos ei väsyttäisi, niin voisin tehdä vielä lisälenkin ja saada 1,5 tuntia täyteen. Ei väsyttänyt, mahtavaa! Loppukilometri vielä kuraista ja märkää peltotietä. Siellä huomasin, että juoksuasento hieman pettää. Joko väsymyksestä tai siitä, että peltotie on ihan erilainen alusta maantiehen verrattuna. Lopputulos oli kuitenkin 1:32 ja 11,15 kilometriä. Juoksin koko matkan pätkissä, 5+10+15 minuuttia ja aina välissä minuutin kävely. Yhden "kierroksen" jälkeen vielä toinen kävelyminuutti eli juomatauko ja sitten uudestaan. Kivaa oli ja hyvältä tuntui. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti