perjantai 26. huhtikuuta 2013

Meinaaksä osallistua triahtlonille?

Jaanaba kirjoitti tässä taannoin tekemästään duathlontreenistä ja tekstiä lukiessani heräsi omakin hinku tuollaiseen treenailuun. Monesti aiemminkin olen suunnitellut jotain duathlontreeniä, ja ajatellut tekeväni sellaisen "sitten joskus kesällä". Nytkin ajattelin, että jos nyt joskus myöhemmin. Mutta koska tänään oli taas kylmä, tuulinen ja sateinen päivä, ei mikään perus pk-treeni huvittanut, vaan päätin kokeilla duathlontreeniä.

Pyöräily- ja juoksukengät valmiina lenkille!


Ei muuten yhtään harmittanut lähteä vesisateeseen, kun edessä oli jotain uutta ja jännittävää. Päätin ottaa matkoiksi Jaanaban vinkkaamat 3km juoksut ja 15 kilometrin pyöräilyn. Ensimmäinen hölkkäpätkä mentiin ihan rennosti ja rauhassa, noin 7:30min/km. Vähän oli hassua juosta pyöräilyhousut jalassa, mutta en halunnut käyttää vaihdossa kamalasti aikaa housujen vaihtoon. Ennemmin näin kuin pyöräilemään pelkillä juoksupöksyillä.

Kotipihassa kengät vaihtoon ja sateessa kastunut pyörän penkki kuivaksi ja ei muuta kuin lenkille. Fiksusti valitsin menomatkalle vastatuulen ja poljin rennosti menemään. Kovempaakin olisi ehkä voinut mennä, mutta ei ollut mitään käryä siitä, miltä juokseminen pyöräilyn jälkeen tuntuu, niin otin ihan rauhassa. Kotimatkalla ihmettelin itsekseni, että voisihan sitä läpimärkänä ja kylmissään mennä sohvan nurkkaan teekupin kanssa lämmittelemään, mutta ei ei, edessä oli vielä viimeinen juoksupätkä.

Kuten vähän ennakkoon arvelinkin, oli pyöräilyn jälkeen juoksemaan lähtö hieman hassua. Tuntui kuin jalat eivät olisi omani ollenkaan, ja juokseminen oli vähän pökkelöä. Muutaman sadan metrin päästä kuitenkin jalat muistivat taas hommansa, ja meno maistui. Kuvittelin juoksevani ihan rauhassa ja hissukseen, mutta ensimmäinen kilometri meni ajassa 6:49, eli minulle reippaasti. Ja seuraavat kaksi kilometriä vielä vähän lujempaa, eikä tuntunut oikein missään. Hassua, kuvittelin etukäteen, että olisi ollut raskaampaa. Ehkä pyöräilyn rauhallisuus ja matkojen lyhyys vaikutti paljon?

Kenties minä jonain päivänä vielä pääsen triathlonin lähtöviivalle!

4 kommenttia:

 1. Jes vähänkö hienoo.

  Triathlonasuhan on sitten semmonen, että se pehmuste on vähän ohuempi kuin pyöräilyhousuissa niin on helpompi juosta. Triathlonasun pehmuste ei oikeestaan tunnu juoksussa ollenkaan. Pyöräilyhousujen tuntuu vähän, mutta antaa vaan tuntua, sillä kyllä niillä voi juosta.

  Sullahan oli nousevavauhtinen treeni, niin se mullakin oli oikein ohjelmaan kirjoitettu, eka juoksu hitaampaa ja toinen vähän kovempaa. Hyvä sää eli sinä. =) Tsemppiä.

  Pääset lähtöviivalle varmana ja edes puolimatkan triathlon ei tunnu niin raskaalta kuin esimerkiksi maraton. Ainakaan mun mielestä. Se johtuu varmaan siitä kun lajit vaihtuu kesken kisan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän tein sitten aivan oikein, jee hyvä minä! :)

   Puolimatkalle en varmastikaan vielä uskalla, kun uintia on tullut harjoiteltua niin vähän. Mutta täällä järjestetään sellainen (käsittääkseni) pieni triathlontapahtuma, jossa matkat ovat 300m uinti, 30km pyöräily ja 10km juoksu. Siihen vähän houkuttaisi osallistua. :)

   Poista
 2. Heeei, täällä toinen, joka haaveilee myöskin triathlonista! :) Eeeehkä kesällä, ken tietää! Uinti pelottaa eniten... ja ne vaihdot! Mutta itsekin innostuin tästä Jaanaban treenistä, ja ajattelin kokeilla sitä ensi viikolla, kun kaivan pyöräni ulos tallista! :)

  Oletko ajatellut startata triahlonin lähtöviivalta jo ensi kesänä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä, ehkäpä ;) Uinti muakin eniten jännittää ajatuksena, kun vapari ei ole oikein hallussa. Rintauinnilla kyllä pääsen eteenpäin.

   Poista