maanantai 15. huhtikuuta 2013

Viikkokatsausta ja joogapohdintaa

Heiaheia antoi viime viikosta kivan tilaston. Liikuntaa kertyi yli 7 tuntia, joista valtaosa muodostui juoksusta - 4 kertaa ja 41 kilometriä. Epäilenpä, että taisi tulla ennätysmäärä kilometrejä minulle. :) Eilinen pitkä lenkki oli myös ennätyslenkkini, 22 kilometriä! Vauhti oli todella rauhallinen 7:37min/km. En edes olisi tohtinut lujempaa mennä, kun aluksi vähän viime viikkoa muistellen pelkäsin kuinka tulee käymään. Vaan hyvinhän se meni, aurinko paistoi ja meno oli leppoisaa. Sain myös juosta kivasti lenkkiä, että vain hetken matkaa piti mennä edestakaisin. Tympäännys iskikin siinä n. 18-19 kilometrin kohdalla, kun piti juosta edestakaisin ja piti päässä oikein laskea, että mihin asti pitää juosta ennen kuin voi kääntyä takaisin. Siitäkin tympäännyksestä selvittiin, ja taas kävi niin, että viimeinen kilometri oli se kaikista nopein. 6:54 meni siihen aikaa, kenties vain siitä ilosta, että tiesin matkan kohta loppuvan. :D

Viikossa näkyy myös kaksi lepopäivää, mutta niistä ainakaan perjantai ei muodostunut mitenkään leppoisaksi, tekemistä riitti koko päiväksi. Aamu alkoi kellon soidessa 5.45 ja viimeisen kerran työmaan ovi sulkeutui 23.30. Mutta sellaista se on, kun eläinten kanssa on tekemisissä. Koskaan ei tiedä millaiseksi päivät muodostuvat. Lauantai olikin sitten todellisempi vapaapäivä, jonka vietin nauttimalla kenkäostoksista ja raveista ystävien seurassa.


Jos ylläolevasta viime viikosta tekee jotain päätelmiä, niin voisi olettaa, että tänäänkin suuntaisin joogaamaan. Vaan enpä taida. Ajatus joogaan lähdöstä ei houkuta yhtään. Pikemminkin ärsyttää. Viime syksynä olin joogasta aivan innoissani ja se oli ihanaa. Epäilen, että syy on siinä, että syksyllä elämäni oli paljon stressaavampaa kuin nyt, ja jooga toi ihanan rauhoittumis- ja rentoutumishetken töiden keskelle. Nyt kun työt eivät ole niin stressaavia, ei joogan rentouttava vaikutus ole samanlainen. Lisäksi kaipaisin hieman enemmän tekemistä joogaan, välillä kun tuntuu ettei siellä edes tehdä mitään, pidetään vain välirentoutuksia välirentoutuksien perään. Taidan viettää iltani meditoiden itsekseni suksien kesäteloille laiton parissa. ;)

3 kommenttia:

 1. Jee, tosi hyä viikko, vau! :) Ja onnea enkkakilsoista! Ollaan aika samiksia, koska mullekin tuli sunnuntaina ennätyspitkä lenkki, ja enkkakilsat viikkoon! Kyllä siitä tulee hyvä mieli ;)

  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kokeilla astangajoogaa, mikäli mahdollista. Se on fyysisempää kuin hatha. Astangajoogatunti käy ihan oikeasta treenistä, sillä ainakin itsellä alkaa kummasti hikeä puskea otsalle, kun vääntäydyn haastavampiin asanoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihanaa kokeilla muitakin joogalajeja, mutta täällä ei ole tarjolla muita kuin tuo yksi. :/

   Poista