sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Uudet juoksutossut

Suuntasin eilen Supersportin juoksupäivään, ja päädyin fysioterapeutin tekemään jalka-analyysiin. Yllätys oli suuri, kun hän suositteli minulle neutraaleja juoksukenkiä. Pari vuotta sitten ostaessani ensimmäiset juoksukenkäni kävin erään toisen urheiluliikkeen jalka-analyysissä ja silloin sain vahvat suositukset käyttää pronaatiotuettuja juoksukenkiä - ja niin olen tehnytkin. Nyt kuitenkin kertoessani, että olen tähän asti juossut Gel-Kayanoilla, sain vastaukseksi, että "ehdottomasti ei, ihan liian tuetut". Mielenkiintoista. Olisi ollut mukavaa saada vielä lisätietoja, mutta harmi vain, jono jalka-analyysiin takanani oli komean pitkä, eikä valitettavasti aikaa kyselemiselle ollut.

Päädyin sitten ostamaan neutraalit kengät, ja ovatkin makeimman väriset kengät mitä minulla on koskaan ollut!

Mukaani kotiin lähtivät Mizunon Wave rider 16-kengät. Sovitin useampaakin paria, ja loppusuoralla näiden kanssa olivat Asicsin  Gel-Nimbukset, mutta jokin näissä Mizunoissa tuntui paremmalta. Ne tuntuivat rullaavan paremmin, ja lisäksi jotenkin tuntui, että Asicsesissa oli jopa liikaa vaimennusta.

Nyt vain mietin, että mitä nyt teen näiden kenkieni kanssa? HCR varmaan ainakin pitää juosta vielä vanhoilla kengillä, mutta uskallanko lähteä maratonille näiden kanssa? Tänään pitkis sujuu vanhoilla kengillä, mutta enköhän ensi viikolla jo ota ensiaskeleet uusilla kaunokaisilla.

9 kommenttia:

 1. On kyllä pirteän väriset kengät! Voin kuvitella, että nuo jalassa hymyilyttää jo lenkille lähtiessä. :)

  Olen huomannut, että jos kengät ovat jalkaan sopivat, niin ne eivät vaadi mitään suurempaa sisäänajoa. Lähinnä kannattaa aloittaa lyhyillä lenkeillä, että selviääkö, onko kengissä jokin ei-sopiva kohta, joka esim. hiertää ja siten hankaloittaa seuraavien lenkkien juoksemista. Kun juokset noilla uusilla, niin aika äkkiä ne kertovat, kannattaako ne ottaa maratonille vai ei.

  Minulle sanottiin eilen, että jos kengät eivät ole aiheuttaneet vaivoja, niin ne ovat sopivat. Eli siis itselle liian tuetut kengät aiheuttaa kipuja. Tosin olen viimeisen vuoden aikana keskustellut useammankin kenkämyyjän ja juoksijan kanssa siitä, että kaikkein tuetuimmatkin kengät ovat nykyään paljon löysempiä kuin viisi vuotta sitten. Eli moni tuettuihin kenkiin tottunut on pystynyt juoksemaan neutraaleilla kengillä, mikä aiemmin ei tullut kysymykseenkään.

  Itse en viitsi ottaa keväällä uusia kenkiä käyttöön ennen kurakelien loppumista, kun pelkään niiden likaantumista, vaikka kuinka polttaisi ottaa uudet kengät käyttöön. Sitten ne odottavat huomaamatta eteisessä juhannukseen asti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en varmaan malta odottaa kurakelien loppumiseen, pakko saada nuo käyttöön. Kuraantuvathan ne kuitenkin. ;)

   Poista
 2. Onpas muuten kivan näköset kengät! Pitäs ihan itekkin ostaa uudet lenkkarit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne! Katselin enemmänkin noita Mizuno-kenkiä, niissä oli mielestäni paljon enemmän kivoja värejä kuin muilla merkeillä. :)

   Poista
 3. Aika päheät menopelit! Toivottavasti ne tuovat tullessaan monia mainioita juoksukilometrejä. :)

  P.S. Kommentointi vaatii kirjoittamaan haastavia numero- ja kirjainyhdistelmiä, sillä se epäilee minun olevan robotti. Asetus on varmaan automaattisesti päällä uuden blogin myötä, mutta voisiko sen poistaa? Lupaan, etten tee mitään robottijuttuja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista, en tuota asetusta muistanut ollenkaan. Kiitos, kun vinkkasit :)

   Poista
 4. Kyllä noilla kelpaa juosta eli käyttöön vain! :) Reippaita ja mukavia kilometrejä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle myös! Nämä ovat kyllä kauneimmat juoksukenkäni!

   Poista